خلاصه کتاب عادت های اتمی : چگونه تغییرات کوچک تفاوت های بزرگ ایجاد می کنند

راز قدرت شگفت انگیز عادت های اتمی چیست ؟

سلام
خداوند بزرگ و مهربان را سپاسگزارم که بار دیگر توفیق داد تا در خلاصه کتابی دیگر در خدمت شما عزیزان باشم و این بار خلاصه کتاب عادت های اتمی فصل اول .

البته باز هم لازم می دانم که بگویم این دست مقالات سایت یک خلاصه نویسی از خود کتاب به همراه یادداشت شخصی و فهمی هست که از کتاب دارم امیدوارم این گونه مطالب مفید فایده قرار بگیرد اما خوب سراغ فصل یکم با عنوان قدرت شگفت انگیز عادت های اتمی .

سبک نوشتن آقای جیمز کلیر در کتاب عادت های اتمی به این صورت که هر فصل را با توجه به موضوعی که می خواهد در موردش صحبت کند و توضیح دهد با یک داستان شروع می کند که در بخش مقدمه از داستان خودش که همان از مصدومیت تا موفقیت بود صحبت کرد و در این فصل اشاره می کنه به داستان دوچرخه سواری کشور انگلستان .

داستان از این قرار است که دوچرخه سواری بریتانیا از سال 1908 تا سال 2003 فقط توانسته بودند که یک مدال طلا در المپیک به دست بیاورند که این هم می تواند از توانایی شخصی بوده که در این رقابت ها شرکت کرده و نمی شود این موفقیت را به حساب فدراسیون گذاشت چون اگر فدارسیون دخیل بود این روند باید ادامه دار می بود .

حتی اوضاع بدتر از این هم بود و آن اینکه دوچرخه سواران این کشور در مسابقات مهم تور فرانسه هم طی 110 سال گذشته نتوانسته بودند که مدالی به دست بیاورند . اما اوضاع از وقتی که شخصی به نام دیوبریلسفورد به عنوان مربی استخدام می شود عوض می شود . این شخص یک تعهد سرسختانه به یک استراتژی با عنوان «فلسفه انباشت سودهای حاشیه ای » دارد .

این فلسفه که در واقع از علم اقتصاد گرفته شده به این صورت است که ابتدا هر کاری را که قصد دارید آن را بهبود ببخشید به قطعات کوچک تقسیم می کنید و سپس سعی می کنید این قطعه های کوچک را فقط یک درصد بهبود ببخشید این یک درصد ها در هم تجمیع می شوند و نتیجه شگفت انگیزی به وجود می آورند .

خلاصه کتاب عادت های اتمی جدول تاثیر بهبود روزانه ای فقط یک درصد
یک از ایده های خلاصه کتاب عادت های اتمی بهبود یک درصدی در هر کاری است

 

اگر کسی در کسب و کار خودش مانند جدول بالا سعی کند حاشیه سود خود را چه خالص و چه ناخالص یک درصد افزایش دهد هزینه های خود را نیز یک درصد ، فروش ، خرید مواد اولیه و … نتیجه ای که در انتها ایجاد می کند شگفت آور است .

برگردیم به داستان خودمان آقای دیوبریلسفورد بعد از استخدام همراه تیم خود شروع به همین کار کرد آنها زین دوچرخه ها را بررسی کردند و از نو طراحی کردند تا راحت تر باشد به جای روغن از الکل استفاده کردند لباس های بهتری طراحی و استفاده کردند حتی انها برای خواب ، نحوه دست شستن ، ماساژ ، اتوبوس حمل دوچرخه سواران و خود دوچرخه ها و … فکرها و ایده های جدید دادند تا اونها را فقط اندکی بهتر کنند تا اینکه مدت زیادی طول نکشید و این استراتژی جواب داد .

فقط بعد از پنج سال در بازی های المپیک 2008 پکن تیم انگلیس 60 درصد مدال ها را برای خودش کرد در المپیک لندن انها توانستند 9 رکورد المپیک و 7 رکود جهانی را تغییر و به ثبت برسانند در توردو فرانس بردلی ویگینز در سال 2012 اولین برنده بریتانیایی شد و در سال های بعد 2013 ، 2015 ، 2016 و 2017 این دوچرخه سواران انگلستان بودند که برنده مسابقات شدند اما چطور این اتفاق افتاد ؟

«چرا عادت های کوچک تفاوت های بزرگی ایجاد می کنند»

«خیلی راحت است که اهمیت یک لحظه تعیین کننده و ارزش بهسازی های کوچک روزانه را دست کم بگیریم و اغلب خودمان را قانع کنیم که موفقیت های بزرگ نیازمند عمل های بزرگ هستند .»

در ادامه خلاصه کتاب عادت های اتمی همان طور که در داستان بالا دیدیم خیلی از مردم موفقیت ها را یک شبه می بینند و فکر می کنند که موفق شدن به یکباره رخ می دهد در حالی که برای هر موفقیت بزرگی نیازمند اقدامات کوچک و مداوم و پیوسته است این همان قانون تکامل است اگر کسی می خواهد به نتایج بزرگ دست پیدا کند تنها راهش انجام اقدامات کوچک مداوم و پیوسته است .

نمونه ای که در خود  کتاب عادت های اتمی از آن یاد شده بهبود روزانه فقط یک درصد است وقتی شما روزانه 1 درصد بهتر می شوید و این کار را برای 365 روز ادامه می دهید در پایان شما بیش از 37 برابر بهتر شده اید .

«عادت ها بهره ای مرکب از خود بهسازی هستند همان طور که پول از طریق بهره مرکب چند برابر می شود ، تاثیر عادت ها با تکرار چند برابر می شود . »

«ما تغییرات کوچکی ایجاد می کنیم ، اما چون سریعا نتیجه نمی گیریم به همان روند قبلی خود برمی گردیم و تغییرات را رها می کنیم » مثالی که برای این ایده می توان زد باشگاه بندسازی است اگر کسی فقط برای یک یا دو یا سه ماه به باشگاه برود و وزنه بزند مطمئنا تغییرات آنچنانی در خود نخواهد دید تغییرات بعد از سه یا چهار یا حتی شش ماه و یکسال خودش را نشان می دهد و این نتیجه جز با مداومت و پیوستگی ایجاد نخواهد شد .

به همین دلیل هر کسی برای موفقیت نباید به نتایج امروزش نگاه کند بلکه به تنها چیزی که باید تحت نظر داشته باشد مسیر حرکت است ایا عادت ها و رفتارها و روال هایی که امروز دارید شما به مقصد مورد نظر می رساند .

«نتایج شما یک معیاری با تاخیر از رفتارها و عادت های شما هستند شما چیزی را که تکرار می کنید بدست می آورید.»

گذر زمان تفاوت بین موفقیت و شکست را مشخص می کند هر چیزی را که در طول زمان تکرار کنید و در آن مداومت داشته باشید خود زمان چند برابرش می کند و تحویل شما می دهد .

شکل واقعی این فرایند چگونه است

فرض کنید که قصد دارید یک مقدار آبی را به درجه جوش برسانید وقتی زیر کتری را روشن می کنید برای ابتدا هیچ اتفاقی نمی افتد و صداهایی از کتری به گوش می رسد بعد از چند دقیقه به یکباره آب شروع به قل قل کردن می کند و از همه جای کتری بخار بلند می شود به یاد داشته باشید که قدرتمندترین نتایج دیر به دست می آیند

در خلاصه کتاب عادت های اتمی به این نکته اشاره کنیم که نتایج بزرگ یک فلات پتانسیل نهفته دارند تا زمانی که این فلات به پایان نرسیده باشد شما هم نتیجه را نمی بینید برای همین است که ایجاد عادت های خوب و ماندگار دشوار و سخت است .

اما باید بدانید « تمام چیزهای و نتایج بزرگ با آغازها و گام های کوچک به وجود آمده اند هسته هر عادت یک تصمیم کوچک است ولی زمانی که تصمیم تکرار می شود یک عادت جوانه می زند و قویتر می شود ریشه ها بیشتر و شاخه ها رشد می کنند ولی چه چیزی تعیین می کند که آیا به اندازه کافی یک عادت را تکرار کرده ایم تا از فلات پتانسل نهفته رد شویم ؟» .

عادت ها را فراموش کنید و در عوض روی سیستم تمرکز کنید

در این قسمت از خلاصه کتاب عادت های اتمی آقای جیمز کلیر ایده جدیدی را مطرح می کند بجای تمرکز روی عادتها که شالوده اصلی کتاب است روی سیستم تمرکز کنید و سیستمی به وجود بیاورید که شما را به نتایج دلخواهتان برساند سیستم گام به گام پیشرفت ، سیستم ثروتمند شدن ، سیستم کسب درامد و ….

تفاوت سیستم و هدف چیست ؟ اهداف آن نتایجی است که می خواهید به آنها برسید و سیستم ها فرایندی (عمل و رفتار) هستند که منجر به آن نتایج می شوند اهداف شاید یک روز یا چند روز به ما انگیز بدهند و به ما انرژی بدهند اما به مرور قدرتشان کمتر و کمتر می شود اما در عوض سیستم هایی که ایجاد می کنیم ماندگار و همیشگی هستند و با چهار قانونی که در این کتاب گفته شده است شما خود به خود آنها را انجام می دهید . در نتیجه بهتر است به جای داشتن هدف ، سیستم برای خودمان و رسیدن به نتایج مان طراحی کنیم .

«تنها زمانی که یک سیستم از پیشرفت های کوچک را به کار ببرید به نتیجه متفاوت خواهید رسید .»

«شما هر روز با اجرای سیستم تان پاداش دریافت می کنید و از اینکه انها را اجرا کرده اید راضی هستید اما رسیدن به هدف فقط یک شادی یک لحظه ای ایجاد می کند .»

«با سیستم شما هر روز بهتر و بهتر می شود و با سیستم نتایج تان همواره تغییر می کند اما تمرکز روی نتایج یک تغییر یک لحظه است .»

«با طراحی سیستم شما به طور مداوم پیشرفت می کنید اما با هدف فقط به یک قله می رسید و تمام .»

در انتهای خلاصه کتاب عادت های اتمی باید به این نکته اشاره کرد که عادت ها و اقدام های کوچک گرچه کوچک و جزیی هستند اما متعلق به یک سیستم بزرگ هستند و با رئند مداومی از این رفتارهای کوچک به منبع قدرت شگفت انگیزی دست پیدا خواهیم کرد .

امیدوارم از این خلاصه کتاب عادت های اتمی نهایت بهره را برده باشید متنظر نظرات و پیشنهادهای ارزشمند شما عزیزان در خصوص این مقاله و دیگر مقالات سایت هستیم .

مقاله قبلی :  خلاصه بخش مقدمه کتاب عادت های اتمی

مقاله بعدی :  خلاصه  فصل  دوم   کتاب  عادت های اتمی

به امید دیدار مجدد شما

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

مطالب پیشنهادی