کتاب عادتهای اتمی : راز موفقیت نویسنده پرفروش امریکایی فاش شد

خلاصه نویسی و یادداشت برداری از بخش مقدمه کتاب عادت های اتمی نوشته جیمز کلیر

سلام
در این مقاله و مجال با شما دوستان هستم در خصوص فصل اول کتاب عادتهای اتمی ، البته در ابتدا یک توضیحی کوتاه در مورد خلاصه نویسی و یادداشت برداری و تفاوت این دو با هم .

خلاصه برداری همان طور که از کلمات آن می توان فهمید به معنی خلاصه کردن متن یا کتاب با این شرط که اصل متن و کتاب دست نخورده باقی بماند و شما فقط کلمات و جملات اضافی را حذف کنید و جملات اصلی و کلیدی در خلاصه خودتان بیاورید اما یادداشت برداری یعنی اینکه من هر آنچه که از متن می فهمم را بنویسم و با یک کلمه کلیدی به آن و متن اصلی اشاره داشته باشیم .

البته در این گونه مقالات سعی شده است که هم یک خلاصه نویسی انجام شود و هم یادداشت شخصی به آن اضافه گردد امیدوارم از این مقاله و مقالاتی از این دست خوشتان بیاید .

بخش مقدمه کتاب عادت های اتمی

در این بخش آقای جیمز کلیر داستانی از گذشته خودش را نقل می کند که در انتهای این داستان به نتیجه می رسیم که اصلا چرا ایشان این کتاب را نوشته است و قصد دارد در این کتاب چه چیزهایی را با خواننده به اشتراک بگذارد و چه پیام و یا آموزشی را ارائه دهد .

داستان از آن شروع می شود که جیمز در آخرین روز سال دوم دبیرستان در بازی بیس بال توسط یک چوب بیس بال که از دست دوستش رها می شود و مستقیم به پیشانی اش و وسط دو ابروی او اصابت می کند مسدوم می شود در این حادثه دماغ و جمجمه جیمز شکسته می شود و کاسه چشمش داغون می شود بلافاصله توسط دوستان و مربی شان به کلینک محل برده می شود اما در این کلینیک امکانات لازم برای مداوای وی موجود نمی باشد در نتیجه وی به بیمارستانی بزرگ تر در سینسناتی برده می شود اما در مسیر بی هوش می شود و در بیمارستان به کما می رود .

کما رفتن جیمز کلیر به 24 ساعت نمی کشد و صبح فردا از این حالت خارج می شود و هوشیاری خود را به دست می آورد در همین اثنا به علت اینکه دماغش را باد می کند چشم چپش بیرون می زند و فقط توسط پلک و عصب بینایی اش در جایش نگه داشته می شود.

نکته ای در این صفحه می توان دید این است که نویسنده نوشته است « قصد داشتم نگذارم که جراحت هایم مرا از پا در بیاورد ، اما چند بار احساس افسردگی و ناتوانی کردم » این نوشته نشان می دهد که جیمز روحیه خوبی برای مقابله با چالش ها داشته و همین روحیه سبب می شود که او بعد از بهبودی هدف خودش را که می خواسته تبدیل به یک بازیکن حرفه ای بیس بال شود را باز هم پیگیری می کند گرچه کار دشوار و سختی بوده است
در جای دیگر از داستان جیمز اشاره می کند « علی رغم دوران تاریکم در دبیرستان هنوز هم باور داشتم که می توانستم یک بازیکن عالی شوم و می دانستم اگر اوضاع قرار است بهتر شود ، من آن کسی هستم که باید این را محقق کند .»
جیمز زمانی به حالت عادی برگشت و توانست دوباره بازی را شروع کند که دو سال از مصدومیت می گذشته این همان تایمی است که او وارد دانشگاه دنیسن می شود آنجاست که او برای اولین بار با قدرت شگفت انگیز عادت های کوچک و یا اتمی را کشف می کند .

وقتی وارد دانشگاه می شود سعی می کند که عادت های خوبی مثل زودتر خوابیدن ، دوری از بازی های کامپیوتری ، مرتب و منظم نگاه داشتن اتاق دانشجویی را در خود ایجاد و تثبیت کند و این کار سبب می شود که اعتماد به نفس او تقویت شود و این بهبودی در امور به درس خواندن هم کشیده می شود و با عادت های خوبی که برای درس خواندن به وجود می آورد در همه امتحان های سال اول نمره کامل را به دست می آورد .

«تعریف عادت : روال یا رفتاری هست که مرتبا انجام شود (تکرار شود) » . البته به این تعریف این را هم می توان اضافه کرد رفتاری که مورد پسند ما است و مغز آن را دوست دارد و ما آن را تکرار می کنیم و با تکرار مداوم ، مغز برای آنکه انرژی کمتری مصرف کند آن کار را به صورت خودکار در می آورد رانندگی کردن ، راه رفتن ، دوچرخه سواری ، غذا خوردن و ……..

تصور کنید برای کاری مثل راه رفتن اگر مغز آن را خودکار نمی کرد چه اتفاقی قرار بود بیافتد اینکه کدام پا را اول حرکت دهیم یا اگر به یک پستی یا بلندی کوچکی رسیدیم چه کاری کنیم وای خدا من پله ها چطور و صدها و هزارها کاری که باید برای راه رفتن در شرایط مختلف انجام دهیم .این مثال نشان می دهد که عادت ها نعمت بسیار خوبی هستند که خداوند مهربان به ما عطا فرموده است .

در ادامه کتاب عادتهای اتمی آقای کلیر اشاره می کند که او، عادت وزنه برداری برای چند روز در هفته را به کارها و رفتارهای خودش اضافه می کند که این عادت سال های بعد هیکل بسیار خوبی برای او به ارمغان می آورد در سال دوم جایگاه پرتاب کننده توپ را در تیم دانشگاه به دست می آورد و به اتفاق آرا اعضای تیم به عنوان کاپیتان تیم و در پایان سال برای بهترین ها انتخاب می شود .

شش سال بعد از مصدومیت جیمز کلیر به عنوان بهترین ورزشکار مرد دانشگاه دنیس انتخاب شده و نام وی در آکادمی ESPN درج می شود افتخاری که تنها 33 نفر در آمریکا به دست آورده اند .

« همه ما انسان ها در زندگی با چالش هایی رو به رو می شویم این جراحت یکی از چالش های من بود و تجربه اش درس مهمی به من داد : تغییراتی که در ابتدا کوچک و بی اهمیت به نظر می رسند ، اگر برای سال ها به آنها پایبند باشید در آخر نتایج قابل توجهی خواهند داشت همه ما با موانعی دست و پنجه نرم می کنیم ولی در طولانی مدت ، معمولا کیفیت زندگی مان به کیفیت عادت هایمان بستگی دارد با عادت های مشابه ، به نتایج مشابه خواهید رسید اما با عادت های بهتر ، هر چیزی ممکن است . »

در ادامه نویسنده کتاب عادتهای اتمی به این نکته اشاره می کند که در « مسیر مصدومیت تا بهبودی و رسیدن به نتایج شگفت انگیز یک لحظه تعیین کننده وجود ندارد بلکه لحظات زیادی وجود داشته و این بهبودی یک تکامل تدریجی است یک لیست بلندی از بردها و دست یابی به موفقیت های کوچک » .

همان طور که در پاراگراف بالا اشاره شد موفقیت یک شبه بدست نمی آید و یک روند تکاملی است و باید گام های کوچک برداشته شود و هدف بزرگ را به هدف های کوچک تقسیم بندی کرد البته در ادامه جیمز این ایده را مطرح می کند که به جای هدف باید یک سیستم برای موفقیت داشته باشیم و این اهداف نیستند که ما را به انسانی موفق تبدیل می کنند بلکه سیستم ها هستند که موفقیت ما را دائمی و همیشگی می کنند .

خلاصه بخش مقدمه
خلاصه بخش مقدمه کتاب عادت های اتمی

«چگونه این کتاب عادت های اتمی برای شما مفید است ؟ »

« نوال راویکانت می گوید : برای نوشتن یک کتاب عالی ، اول خودتان باید تبدیل به کتاب شوید . من در اصل ایده هایی که اینجا به آنها اشاره کرده ام را یاد گرفته ام ، چون آنها را زندگی کرده ام . عادت های کوچک کمک کردند تا من توانایی های بالقوه ام را به بالفعل تبدیل کنم . » همانطور که درمتن کتاب مشخص است جیمز کلیر قبل از انکه ایده ای را برای کسی بگوید و آموزش دهد خودش آن ایده را در زندگی خود عملی کرده است و این موضوع از نقاط قوت کتاب و شخص نویسنده است .

«ستون اصلی این کتاب مدل چهار مرحله ای عادت های من است (نشانه ، هوس یا میل ، پاسخ ، پاداش ) و چهار قانون تغییر رفتار که از این مراحل تکامل می یابد .»

«اسکینر دریافت که اگر شما پاداش یا جزای مناسب را به کار بگیرید می توانید افراد را وادار کنید که به روش خاصی رفتار کنند .»

در خط های قبلی جیمز به ستون اصلی کتاب که همان ستون اصلی رفتارهای ما هستند و چهار قانونی نمایان ، جذاب ، آسان و رضایت که ایده اصلی آن را خودش داده است اشاره کرده است البته در متن خود نویسنده نقدی هم به نظریه چارلز دوهیگ کرده (محرک ، پاسخ ، پاداش) و آن را کامل تر کرده است .

آقای کلیر به این موضوع اشاره می کند که رفتارهای انسان دائما در حال تغییر هستند اما کتاب از قوانینی صحبت می کند که اساس رفتارهای انسان است و اصولی دائمی و غیر قابل تغییر هستند و می توانند برای کسانی که به دنبال یک سیستم گام به گام پیشرفت هستند مفید باشند .

در نتیجه شما با خواندن کتاب عادتهای اتمی می توانید در زندگی خود یک سیستم ایجاد کنید این سیستم می تواند سیستم ثروتمند شدن ، سیستم موفقیت ، سیستم یادگیری بهتر و .. باشد و این سیستم چون تبدیل به عادت می شود و خاصیت عادت اجرای آسان و خودکار و همیشگی آن ها هستند .

در ادامه پیشنهاد می گردد در برای کسب اطلاعات در مورد کتاب عادتهای اتمی مقاله کتاب عادت های اتمی : چگونه با کارهای کوچک به نتایج بزرگ برسیم را مطالعه فرمایید .همچنین از شما عزیزان خواهشمندم نظرات و پیشنهادات خود را در خصوص این مقاله در پایین همین صفحه با ما به اشتراک بگذارید .

به امید دیدار مجدد شما

 

مقاله بعدی : خلاصه فصل اول کتاب عادت های اتمی

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

مطالب پیشنهادی