تصمیم گیری محکم ، عزم راسخ و میل و اشتیاق فراوان برای رسیدن به هدف سه دلیل عمده موفقیت انسانهای موفق است
خلاصه فصل هشتم کتاب موفقیت بیندیشید و ثروتمند شوید : موفقیت را نیازی به توضیح نیست
تصمیم گیری : غلبه بر دودلی و تردید
مسامحه و کار امروز را به فردا موکول کردن ضد تصمیم گیری است این دشمن مشترکی است که همه باید بر آن غلبه کنند .
بررسی افراد موفق نشان می دهد که همه آنها از ویژگی تصمیم گیری سریع برخوردارند همه آنها در تصمیمات خود پافشاری می کنند و به سادگی آنها را تغییر نداده اند .
یکی از برجسته ترین ویژگیهای هنری فورد تصمیم گیری سریع و قاطعانه بود او بر تصمیمات خود می ایستاد ، آن گونه که به لقب فرد سمج را داده بودند .

شرایط تصمیم گیری
اگر هنگام تصمیم گیری تحت تاثیر عقاید دیگران قرار گیرید در کار خود موفق نخواهید شد و بعید است بتوانید تمایل به ثروتمند شدن را جامه عمل بپوشانید .
به جز همکارانی که برای خود انتخاب کرده اید اجازه ندهید دیگران در تصمیمات شما دخالت کنند در انتخاب همکاران خود دقت به خرج دهید کسانی را انتخاب کنید که با شما هماهنگ و همدرد باشند .
چشمها و گوشهای خود را باز و دهان خود را ببندید این کار به تصمیم گیری شما کمک بیشتری می کند .
ارزش تصمیمات شما بستگی به شجاعتی دارد که برای آن لازم دارید .
در جای جای شرح این کتاب (فلسفه بیندیشید و ثروتمند شوید ) می خوانید که اندیشه همراه با میل شدید می تواند به هم ارز فیزیکی خود تبدیل شود .
کسانی که قاطعانه تصمیم می گیرند و از خواسته خود آگاهند (عزم راسخ و هدف مشخص ) ، اغلب به خواسته خود می رسند رهبران در هر بخش از زندگی تصمیمات صریح و قاطع می گیرند و این یکی از دلایل رهبر بودن آنها است دنیا از روی عادت به کسانی که گفتار و کردارشان نشان می دهد به کجا می خواهند بروند روی خوش نشان می دهد (این یک قانون است ) .
لازمه عزم راسخ در تصمیم گیری شجاعت است گاه به شجاعتی بس زیاد احتیاج داریم .
آزادی مالی و اقتصادی ، کار و حرفه مطلوب و مقام شایسته ، ارزانی کسانی است که از هدف خود آگاهند و تصمیم می گیرند که بهای آن را پرداخته و برای آن برنامه ریزی می کنند .
توجه از این قسمت به بعد توسط نویسنده مقاله در خصوص موضوع ، اضافه شده است
چرا تصمیم نمی گیریم ؟
خیلی از ما انسان ها در زندگی تصمیم نمی گیریم که این قضیه می تواند علت و عوامل مختلفی داشته باشد که در زیر به برخی از آنها اشاره شده است .
ترس از شکست و عدم نتیجه گیری
ترس از پذیرش مسئولیت
ترس از انتقاد دیگران
نداشتن تجربه و دانش و اطلاعات
قرار دادن انتخاب های زیاد در راه تصمیم گیری
عدم شناخت دقیق هدف و تمرکز بر آن
نداشتن اعتماد به نفس و به توانایی هایی که داریم
گوش به حرف دیگران بودن
و ….
چه کارهایی را انجام دهیم تا قوه تصمیم گیری مان قوی و قویتر شود
اول تا می توانید تصمیم بگیرید و در جایی آن را همراه با تاریخ یادداشت کرده و در زیر آن علت اینکه چنین تصمیمی را گرفته اید را نیز بنویسید تا اگر در آینده دچار شک و تردید شدید و یا خواستید عزم و اراده خود را قویتر کیند با مطالعه آن بدانید که چرا آن تصمیم را گرفته اید
دوم تحلیل کنید از قدیمی ها و بزرگترها بسیار شنیده اید که به عاقبت کار خود فکر کرده ای شما هم برای آنکه بتوانید از قصد خود در برابر وسوسه ها فکریتان و شاید حرف های دیگران (وقتی تصمیم گرفتید محکم بر آن بایستید و برای حرف های دیگران ارزشی قائل نباشید چون هیچ کسی ، از شرایط شما و افکار که در ذهن شما هست خبری ندارد و از ذهن خود به کار شما نگاه می کند ) دفاع کنید سود و زیان تصمیم تان را بسنجید و اگر نیاز شد آنها را روی کاغذ بیاورید تا بهتر بتوانید برای انتخابتان دلیل بیاورید .
سوم انتخاب های خود را محدود و کم کنید اگر هدف شما مشخص و واضح باشد می توانید با توجه به هدفتان گرینه های خود را محدود کنید این کار باعث می شود از سردرگمی نجات پیدا کرده و راحتر راهتان را پیدا کنید
چهارم با دیگران مشورت کنید می توانید با افراد و اشخاصی که در زمینه که شما می خواهید تصمیم بگیرید مطلع و آشنا هستند مشورت کرده و نظر آنها را هم جویا شوید اما در آخر کار این شما هستید که باید انتخاب کنید و بهای تصمیم تان را پرداخت کنید .
پنجم اولین قدم برای تصمیمات خود در سریعترین زمان ممکن بگیرید این کار سبب می شود اعتماد به نفس شما و اعتماد شما به انتخاب تان بیشتر شود و از انتخابی که کرده اید راضی تر شوید و برای آنکه هدف خود برسید با عزمی جدی تر گام بردارید .
فصل هفتم کتاب موفقیت بیندیشید و ثروتمند شوید : چگونه برای اهداف و خواسته های خود برنامه ریزی کنیم