خلاصه کتاب عادت های اتمی : چرا بجای اهداف باید روی سیستم ها تمرکز کنیم

سیستم پیشرفت روزانه ، سیستم ثروتمند شدن ، سیستم ورزش روزانه ، سیستم خود را برای رسیدن به اهداف تان طراحی کنید

جیمز کلیر سخنران و نویسنده ای که به گفته سایت رسمی اش کتاب عادت های اتمی وی بیش از 9 میلیون فروش داشته است ایده ای مطرح می کند و تاکید دارد که این ایده می تواند موفقیت و خوشبختی شما را تا آخر عمرتان تضمین کند اگر و فقط اگر به سیستم ساده خود پایبند باشید در خلاصه کتاب عادت های اتمی با شما هستیم تا برخی از نکات مهم این کتاب بیان و یک خلاصه کتاب را به شما معرفی کنیم .

جیمز کلیر را بشناسید

در دوران نوجوانی و در آخرین روز سال دوم دبیرستان بود که چوب بیس بال رها شده از دست دوست جیمز صاف خورد وسط دو چشم او و او را راهی بیمارستان کرد و یک شب هم به کما رفت و فردا آن روز با چشمی از حدقه بیرون زده و دماغ و جمجمه ای شکسته به خانه برمی گردد تا هفته بعد جراحی های اولیه روی او انجام شود بعد از جراحی و بهبود نسبی ،کلیر که علاقه ای وافری به بیس بال داشت برای آنکه بتواند راه عادی خودش را هم برود مشکل داشت .

اما او می دانست که تنها خودش است که باید برای خودش کاری کند عزم خود را جزم کرد و با استفاده از عادت های اتمی که برای خود ایجاد کرد توانست در انتهای دانشگاه با کلکسیونی از موفقیت ها فارغ التحصیل می شود و امروز با استفاده از همان عادت ها یک نویسنده و سخنران موفق است به گونه ای که آکادمی عادت وی بیش از ده هزار نفر را آموزش داده است .

جیمز کلیر در ادامه کتابی را به رشته تحریر در می آورد که این کتاب طبق گفته سایت رسمی او ، بیش از 9 میلیون بار چاپ و فروش رفته است در کتاب یاد شده ایده چهار مرحله ای عادت ها و چهار قانون برای تغییر رفتار مطرح می شود که اساس کتاب و زندگی هر کسی می باشد .

انرژی نهفته در اتم ها و کارهای اتمی

مطمئنا تا کنون در خصوص اتم ها و قدرت و انرژی که در آنها پنهان است شنیده اید اما این قدرت فقط در فیزیک اتم و شکافت اتمی نیست بلکه کارهای اتمی و کوچک هم اگر مداوم و پیوسته باشد می توانند نتایج و خروجی های بزرگی داشته باشند .

این ایده را جیمز کلیر در کتاب عادت های اتمی مطرح کرده و مثال هایی برای اثبات آن در فصل اول کتاب می آورد یکی از مثال ها فوق العاده پیشرفت یک درصدی در روز است هر کسی که متعهد شود و سیستمی را برای خود ایجاد کند که روزانه فقط یک درصد پیشرفت کند بعد از 365 بیش از 37 برابر رشد خواهد کرد یا مثالی که در همه دنیا صدایش درآمد دوچرخه سواری انگلیس است فدارسیون دوچرخه سواری که 110 سال تنها یک مدال در المپیک به دست آورده بود با استخدام یک مربی به نام دیوبریلسفورد انقلابی بزرگ در دوچرخه سواری اتگلستان به وجود آوردند .

این مربی که به یک استراتژی تعهد سرسختانه داشت با آن توانست این تحول بزرگ را ایجاد کند این استراتژی که انباشت سودهای حاشیه ای نام دارد همان اقدامات اتمی و کوچک است این فلسفه به این صورت است که شما هر کاری را در ابتدا به قطعات کوچک تقسیم می کنید و بعد هر قسمت کوچک را فقط یک درصد رشد می دهید اتقاقی که بعد از این کار می افتد فوق العاده بزرگ است در خصوص دوچرخه سواری انگلستان می توان گفت که این مربی با استفاده از این استراتژی توانست 60 درصد مدال ها المپیک پکن به دست آورند و در المپیک لندن 16 رکورد المپیک و جهانی را چابجا کنند و در این دوره ده ساله 178 مدل جهانی را از آن خود کنند .

اما مشکلی که در این اقدامات کوچک هست چون بسیار کوچک و اتمی هستند کسی که آنها را انجام می دهد بعد از مدتی چون نتیجه ای نمی بیند خسته شده و اقدامات خود را رها می کند جیمز کلیر این زمان را فلات پتانسیل نهفته می نامند و می گوید شما با ادامه دادن به اقدامات خود بعد از مدتی این فلات طی می شود و شما نتایج کوچک و ابتدایی را می بینید .

در ادامه راهکاری که نویسنده برای عبور از این فلات ارائه می دهد این است به جای تمرکز بر نتایج و خروجی و اهداف ، تمرکز و انرژی خود را روی سیستم و طراحی آن بگذاریم این سیستم باید به گونه ای باشد که انجامش راحت و نتیجه اش به چشم بیاید فرق این در این است چون شما سیستم را به گونه ای طراحی می کنید که نتیجه را هر روز می بینید انرژی و انگیزه تان شارژ می شود سیستم را تا انتهای عمرتان می توانید ادامه دهید و محدودیتی ندارد این تغییرات همیشگی و همواره است و برای یک لحظه نیست . بنابراین یک سیستم و روند مداوم ، که نه تنها کوچک است بلکه برای انجام دادن آسان است ،می تواند ما را به قدرتی شگفت انگیز برساند .

چگونه عادت هایی که برای ما خوب و مفید هستند را پیدا کنیم

حال که به قدرت شگفت انگیز عادت ها و کارهای کوچک پی بردیم از کجا بفهمیم که کدام عادت برای ما خوب است برای جواب این سوال جیمز کلیر یک مشکلی را مطرح می کند مشکل این است که خیلی از ماها برای رسیدن به اهداف ونتایج اقداماتی را شروع می کنیم و چند روزی به خاطر انگیزه و انرژی که داریم ان کار و اقدام را انجام می دهیم و با فروکش کردن آنها اقدامات ما هم دچار شلختگی می شود به مرور رهایشان می کنیم نویسنده در فصل دوم دلیل این رفتار را در این می داند که ما تغییرات را می خواهیم از نتایج شروع کنیم و با نتایج به هویت و شخصیت مورد نظر برسیم در حالی که این مسیر اشتباه است ما باید به جای مسیر ذکر شده مسیر هویت به نتایج را انتخاب کنیم .

اگر می خواهیم یک کتابخوان حرفه ای شویم ببنیم که یک کتابخوان چگونه فکر می کند و چه باور هایی دارد و چه کارهایی انجام می دهد اگر می خواهیم یک ثروتمند شویم ببنیم ثروتمندان چه افکار، عادت ها و رفتارهایی دارند و در هر مورد به جای تمرکز بر نتایج و اهداف تمرکزمان را روی هویت و شخصیت مورد نظر قرار دهیم .

بعد از پیدا کردن این رفتارها کافیست آنها را اتمی کنیم یعنی کوچک و آسان برای انجام دادن و این عادت ها را مداوم و پیوسته انجام دهیم تا ذهن و مغزمان به این باور برسد که ما همان شخصیت مورد نظر هستیم و به مرور و گذر زمان اتفاقی که می افتد این است که هویت ما تغییر کرده و نتایج بعد از گذر از فلات آشکار خواهد شد در نتیجه ما از مسیر هویت به نتایج حرکت کرده ایم .

چگونه عادت ها را در خود ایجاد کنیم

عادت در کتاب عادت های اتمی این گونه تعریف شده است : رفتاری یا عملی که مرتبا تکرار شود اما خوب این رفتار چگونه باید شروع شود؟ چگونه تکرارش کنیم ؟ اما سوالی که پیش می آید این است که اساسا چرا عادت ها به وجود می آیند ؟ سوال فرض کنید درب اتاقتان را باز می کنید و مشاهده می کنید که اتاق تاریک است چه کار می کنید ؟ جواب ساده است کلید لامپ را می زنم تا اتاق روشن شود چون اتاق شما است شما چشم بسته کلید را پیدا و لامپ را روشن می کنید اما فرض بر این بگذاریم که شما هیچکدام از این ها نمی دانید درب اتاق را که باز می کنید اتاق تاریک است با خود فکر می کنید حالا چه کار کنم اصلا اتاق لامپ دارد بهتر است از یک شمع یا چراق قوه استفاده کنم و یا چیزی مثل آتش که اندکی روشناییبه من بدهد تا ببینم که اتاق اصلا لامپ دارد یا نه ؟

بعد از این همه کاری که کردید می بینید که وسط اتاق یک لامپ آویزان است ذهنتان می گوید که خوب این لامپ حتما یک کلید دارد حالا باید به دنبال کلید بگردیم تمام اتاق را می گردید تاکلید پیدا کنید شاید چند کلید باشد یکی یکی امتحان می کنید تا شاید کلید مورد نظر را پیدا کنید و ادامه کار ….. می بینید این یک کار کوچکی است که همه ماها در روز حداقل یک یا دوبار شاید هم بیشتر انجامش می دهیم اگر قرار باشد برای هر بار انجام این همه انرژی و زمان صرف کنیم که دیگر هیچ مغز و بدنی کوفته و داغون در آخر شب نصیب ما می شود اما چرا این کارها را انجام نمی دهیم و این میزان از انرژی را استفاده نمی کنیم ؟

عادت و عادت های دیگر کارها را برای ما ساده و راحت می کنند شما اتاق تاریک را می بینید و دستتان را دراز می کنید و مستقیما لامپ را روشن می کنید و تمام . جیمز کلیر در فصل سوم کتاب این رفتارها و عادت ها را به چهار مرحله تقسیم می کند نشانه ، میل ، پاسخ و پاداش .

اتاق تاریک نشانه است میل می خواهید روشنایی را به اتاقتان بدهید پاسخ کلید را فشار می دهید و پاداش به شما داده می شود لامپ روشن و اتاقتان از تاریکی خارج می شود همه رفتارهای ما به دلیل حل یک مشکل ایجاد می شوند حوصله تان سر می رود می روید سراغ گوشی و شبکه اجتماعی و یا تلویزیون ، اضطراب به شما از بیرون وارد می شود ناخن هایتان را می جوید و اضطراب را کاهش می دهید و ….

این چرخه چهار مرحله ای در تمامی رفتارهای ما وجود دارد و با هر با تکرار و گرفتن پاداش تمایل ما برای انجام دوباره با دیدن نشانه بیشتر می شود فقط کافی است نشانه را ببنیم بعد میل ایجاد می شود و پاسخ داده شده و پاداش هم چرخه را تکمیل می کند .

در نتیجه برای اینکه یک عادت را ایجاد کنیم باید این چهار مرحله در آن ایجاد کنیم و یا اگر می خواهیم عادتی را از بین ببریم باید یکی از مراحل را حذف کنیم که برای این کار نویسنده کتاب چهار قانون را معرفی می کند نمایان یا مخفی اش کنید برای نشانه ها ، جذاب یا غیر جذابش کنید برای امیال ، آسان یا سختش کنید برای پاسخ ها و رضایت بخش یا غیر رضایت بخش برای پاداش ها .

در ادامه نویسنده کتاب به بسط و ارائه راه حل ها وایده هایی که این چهار قانون بتواند به ما یاری برساند می پردازد که شما عزیزان می توانید برای اطلاعات بیشتر خود کتاب عادت های اتمی و یا خلاصه آن را تهیه کرده و مطالعه بفرمایید در ادامه نیز سایت habibrazavi.ir یک خلاصه کتاب را از سایت دیجی کالا به شما معرفی می کند شما می توانید با خرید آن اطلاعات خود را در خصوص عادت های اتمی بیشتر و بیشتر کنید .

خلاصه کتاب عادت های اتمی

 

مینی بوک 6

این خلاصه کتاب عادت های اتمی را انتشارات مات به چاپ رسانیده که جلدش از جنس شومیز و اندازه و پهنا ، رقعی یا 22*14 هست تعداد صفحات این خلاصه کتاب عادت های اتمی 80 صفحه است و وزن آن هم به 100 گرم می رسد . البته با مراجعه به اپلیکیشن فیدیبو هم می توانید نسخه الکترونیکی ان را هم دریافت کنید در ادامه تعدادی از دیدگاه های ارائه شده توسط خریداران این کتاب در قالب عکس به شما عرضه خواهد شد برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید از طریق لینکی که در پایین همین متن گذاشته شده وارد سایت دیجی کالا شوید و در صورت تمایل و بررسی نهایی خرید انجام دهید .

خلاصه کتاب عادت های اتمی

 

خرید خلاصه کتاب عادت های اتمی

 

سخن پایانی

در انتها امیدوارم که از این مقاله و مطالب ارائه شده در آن نهایت بهره را ببرید از شما عزیزان خواهشمند که نظرات ، پیشنهادات و تجربیات خود را در خصوص کتاب عادت های اتمی در پایین همین صفحه با ما به اشتراک بگذارید

به امید دیدار مجدد شما

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

مطالب پیشنهادی